Kuty nóż szefa kuchni Victorinox 7.7403.25
690,00
PLN
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Ostrze - stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść - tworzywo abs
Twardość - 56 HRC +/- 1
Długość całkowita - 27,5 cm
Długość ostrza - 15,0 cm
Szerokość klingi - 4,1 cm
Grubość klingi - 1,6 mm
Sposób ostrzenia - dwustronny
Waga - ok. 163 g