Nóż kuty 7.7203.15G Victorinox
480,00
PLN
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń R2
Twardość: 63 HRC
Długość całkowita: 37,8 cm
Długość ostrza: 24 cm
Szerokość klingi: 5,0 cm
Grubość klingi: 2,1 mm
Waga: ok. 281 g
Twardość HRC +/- 1: | 63 |
Klinga nierdzewna: | Tak |
Sposób ostrzenia: | Dwustronny Symetryczny |
Stal wielowarstwowa: | Tak, 10-101 warstw |
Materiał rękojeści: | Klasyczna nitowana |
Rodzaj noża: | Nóż kuchenny |
Długość ostrza: | 24 cm |
Typ ostrza: | Szefa kuchni |
Stal: | R-2 |