Nóż uniwersalny jest bardzo poręczną mieszanką noża szefa kuchni i noża do obierania. Najczęstszym zastosowaniem noża użytkowego w kuchni jest przetwarzanie owoców i warzyw, które można zarówno obrać, jak i pokroić. Również mniejsze kawałki ryb i mięsa można nim łatwo kroić. Nie powinno go zabraknąć w żadnej kuchni. Długość całkowita 220 mm, długość klingi 110 mm, grubość klingi 1.5 mm, waga 100 g.
Seria Böker Forge to przystępna cenowo rodzina noży kuchennych, o klasycznych rysach i sprawdzonej technice. Kute z nierdzewnej stali chromowo - molibdenowo - wanadowej X50CrMoV15, są mocne, elastyczne i odporne na trudy codziennej pracy. Kształty ułatwiające ostrzenie i czyszczenie nie pozostają niezauważone przez użytkowników. Wygodna rękojeść z okładkami z tworzywa jest tak ukształtowana, by chronić rękę użytkownika przed zmęczeniem i skaleczeniem. Idealna seria dla tych, którzy potrzebują jakości w przystępnej cenie. Dostarczane w wysokiej jakości opakowaniu prezentowym.
Dane techniczne
Stal klingi: | X50CrMoV15 |
Długość całkowita: | 220 mm |
Długość klingi: | 110 mm |
Grubość klingi: | 1.5 mm |
Waga: | 100 g |
Rękojeść: | tworzywo sztuczne |