Elegancki nóż Santoku z rękojeścią z drewna orzechowego
Zainspirowany kuchnią japońską nóż Santoku z kolekcji Swiss Modern to efektywność na najwyższym poziomie. Na jego 17-centymetrowym ostrzu znajdują się specjalne rowki, które zmniejszają tarcie i zapobiegają przyklejaniu się krojonych produktów. Doskonale nadaje się do cięcia warzyw, owoców i mięsa, czemu zawdzięcza sobie nazwę „noża trzech cnót”. Dzięki rękojeściom z ciemnego, europejskiego drzewa orzechowego o wąskich słojach każdy egzemplarz jest unikatowy. Ciepła kolorystyka naturalnego drewna orzechowego sprawia, że noże Swiss Modern są naprawdę wyjątkowe. Geometryczny kształt rękojeści wspomaga dynamikę uderzeń noża oraz sprawia, że to najstarsze i najważniejsze dla ludzkości narzędzie idealnie wpisuje się we współczesną estetykę. Nóż Santoku to wyraz harmonii między elegancją a funkcjonalnością, wytrzymałością a ponadczasowością.Główne cechy
- Idealny do gospodarstwa domowego
- Szwajcarski nóż Santoku o precyzyjnym, ryflowanym ostrzu
- Ostrze z nierdzewnej, odpornej stali i rękojeść z drewna orzechowego
Wymiary
Wysokość | 25 mm |
---|---|
Waga netto | 262 g |
Szczegóły
Długość ostrza | 17 cm |
---|---|
Materiał rękojeści | drzewo orzechowe |
Rodzaj ostrza | ryflowane ostrze |
Nadaje się do mycia w zmywarce | Nie |