Profesjonalny japoński nóż Takeshi Saji, Santoku 18 cm
Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń R2
Twardość: 63 HRC
Długość całkowita: 30,1 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość Klingi: 5 cm
Grubość klingi: ok. 2,2 mm
Waga: ok. 205 g
Główne cechy
Twardość HRC +/- 1: | 63 |
Klinga nierdzewna: | Tak |
Sposób ostrzenia: | Dwustronny Symetryczny |
Stal wielowarstwowa: | Tak, 10-101 warstw |
Materiał rękojeści: | Klasyczna nitowana |
Rodzaj noża: | Nóż kuchenny |
Długość ostrza: | 18 cm |
Typ ostrza: | Santoku |
Stal: | R-2 |
Polecamy
Kuty nóż szefa kuchni Victorinox 7.7403.25
690,00
PLN
Zestaw noży szefa kuchni Victorinox 7.7243.3
1450,00
PLN
Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż Szefa 21cm
1089,20
PLN