Wczytuję dane...
Model: h-r2d-sa-180wbb
Kod producenta: h-r2d-sa-180wbb
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 2 dni
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: Mistrz Takeshi Saji

Profesjonalny japoński nóż Takeshi Saji, Santoku 18 cm

 

Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Dane techniczne:

Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń R2

Twardość: 63 HRC

Długość całkowita: 30,1 cm

Długość ostrza: 18 cm

Szerokość Klingi: 5 cm

Grubość klingi: ok. 2,2 mm

Waga: ok. 205 g

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1:63
Klinga nierdzewna:Tak
Sposób ostrzenia:Dwustronny Symetryczny
Stal wielowarstwowa:Tak, 10-101 warstw
Materiał rękojeści:Klasyczna nitowana
Rodzaj noża:Nóż kuchenny
Długość ostrza:18 cm
Typ ostrza:Santoku
Stal:R-2