Wczytuję dane...
Model: h-v10d-sa-180iw
Kod producenta: h-v10d-sa-180iw
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: Mistrz Takeshi Saji

Ręcznie kute dzieło mistrza Takeshi Saji, 61 wyjątkowych warstw stali wykutych w technologii "Black finish"

 

Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Dane techniczne:
- Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
- Rękojeść: kość bycza
- Twardość: 61 HRC
- Długość całkowita: 31 cm
- Długość ostrza: 18 cm
- Szerokość klingi: 5 cm
- Grubość klingi: ok. 2.5 mm
- Waga: ok. 220 g

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1:61
Klinga nierdzewna:Tak
Sposób ostrzenia:Dwustronny Symetryczny
Stal wielowarstwowa:Tak, 10-101 warstw
Materiał rękojeści:Klasyczna nitowana
Rodzaj noża:Nóż kuchenny
Długość ostrza:18 cm
Typ ostrza:Santoku
Stal:VG-10