Wczytuję dane...
Model: h-v10d-sa-180ybb
Kod producenta: h-v10d-sa-180ybb
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: Mistrz Takeshi Saji

Profesjonalny japoński nóż Takeshi Saji, Sanotku 18 cm

 

Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Dane techniczne:


Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 

Twardość: 61 HRC

Długość całkowita: 30,5 cm

Długość ostrza: 18 cm

Szerokość klingi: 4,2 cm

Grubość klingi: ok. 2.1 mm

Waga: ok. 220 g

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1:61
Klinga nierdzewna:Tak
Sposób ostrzenia:Dwustronny Symetryczny
Stal wielowarstwowa:Tak, 10-101 warstw
Materiał rękojeści:Klasyczna nitowana
Rodzaj noża:Nóż kuchenny
Długość ostrza:18 cm
Typ ostrza:Santoku
Stal:VG-10