Satake Katsu Nóż kuchenny Deba 16 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Rękojeść - drewno Pakka
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Twardość - 56 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,7 cm
Długość ostrza - 16 cm
Szerokość klingi - 5 cm
Grubość klingi - ok. 2,5 mm
Waga - ok. 175 g
Polecamy
Nóż Deba 15,5 cm Satake Nashiji Black Pakka
249,20
PLN
Nóż Deba 19,5cm Bunmei
359,20
PLN
Nóż Deba 15,5 cm Satake Nashiji Natural
169,20
PLN
Nóż Deba 15,5 cm Satake Tomoko
129,20
PLN