Wczytuję dane...
Model: F-699
Kod producenta: F-699
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 3 dni
EAN: 4960375016999
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: Tojiro

Tojiro Shirogami to seria profesjonalnych noży kuchennych, przeznaczonych dla bardziej doświadczonych szefów kuchni oraz ekspertów. Klingi wykuto ręcznie ze specjalnej stali wysokowęglowej o wyjątkowo wysokiej czystości (YSS, Yasuki Hagane), produkowanej przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię Tatara. Ekstremalnie twardy rdzeń okuto tu dodatkowo miękkim żelazem, dzięki czemu noże są łatwiejsze w utrzymaniu i szybciej się je ostrzy. Tradycyjna metoda wykańczania noży na czarny mat (zwana Kurouchi) nadaje klingom niepowtarzalny styl i pomaga chronić stal węglową przed wchodzeniem w reakcje z żywnością. Lekkie rękojeści w kształcie litery D wykonano z gęstego i odpornego na wilgoć drewna magnolii japońskiej.

 

Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

Profesjonalny japoński nóż Tojiro SHIROGAMI, Nakiri 16,5 cm.

Ostrze - stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2

Twardość: +/- 60 HRC

Długość całkowita: 30,2 cm

Długość ostrza: 16,5 cm

Szerokość Klingi: 5,4 cm

Grubość klingi: ok. 4,8 mm

Waga: ok. 125 g