Nóż do mięsa Victorinox 5.1903.19 19 cm
135,00
PLN
Specjalistyczny nóż z zakrzywionym ostrzem, przeznaczony do obierania i krojenia okrągłych warzyw i owoców. Specyficzny kształt klingi gwarantuje pełną kontrolę nad nożem i ułatwia wykonywanie precyzyjnych nacięć, jak w dekoracyjnych różach z rzodkiewek czy tulipanach z pomidorów. To idealne narzędzie do szypułkowania truskawek, drylowania moreli i obróbki cytrusów. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
Ostrze - stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 19,2 cm
Długość ostrza - 7 cm
Szerokość klingi - 2,3 cm
Grubość klingi - ok. 2 mm
Waga - ok. 35 g
Twardość HRC +/- 1: | 60 |
Klinga nierdzewna: | Tak |
Sposób ostrzenia: | Dwustronny Symetryczny |
Stal wielowarstwowa: | Tak, 10-101 warstw |
Materiał rękojeści: | Tradycyjna Japońska |
Rodzaj noża: | Nóż kuchenny |
Długość ostrza: | 7 cm |
Typ ostrza: | Do obierania |
Stal: | VG-10 |