Nóż do mięsa Victorinox Fibrox 5.2003.12
99,00
PLN
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni
Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
Twardośc - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 22,2 cm
Długość ostrza - 11,5 cm
Szerokość klingi - 3,6 cm
Grubość klingi - ok. 3 mm
Waga - ok. 70 g
Twardość HRC +/- 1: | 60 |
Klinga nierdzewna: | Tak |
Sposób ostrzenia: | Dwustronny Symetryczny |
Stal wielowarstwowa: | Tak, 2-9 warstw |
Materiał rękojeści: | Tradycyjna Japońska |
Rodzaj noża: | Nóż kuchenny |
Długość ostrza: | 11 cm |
Typ ostrza: | Deba |
Stal: | VG-10 |