Wczytuję dane...
Model: 1804300L
Kod producenta: 1804300L
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 2 dni
EAN: 4943691804303
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: Bunmei

Bunmei Nóż kuchenny Yanagi Sashimi 30cm, Leworęczny

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Dane techniczne:

Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)

Twardość ostrza – 56-57 HRC

Długość całkowita – 44,5 cm

Długość ostrza – 30 cm

Szerokość ostrza – 3,3 cm

Grubość klingi – 3,7 mm

Waga – ok. 213 g

Rękojeść – Drewno magnoliowe

Nóż przeznaczony dla użytkowników leworęcznych.

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1:56, 57
Klinga nierdzewna:Tak
Sposób ostrzenia:Jednostronny leworęczny
Stal wielowarstwowa:Nie
Materiał rękojeści:Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża:Nóż do Sushi, Nóż kuchenny
Długość ostrza:30 cm
Typ ostrza:Yanagi Sashimi
Stal:Molibdenowo-wanadowa