Nóż Santoku z ryflowanym ostrzem
Łącząc piękną formę z wysoką funkcjonalnością, kuty nóż Grand Maître Santoku Victorinox wyróżnia się równomiernie hartowanym ostrzem o doskonale wyważonej konstrukcji. Warto także zwrócić uwagę na elegancką, a zarazem trwałą rękojeść z drewna. Ręcznie polerowana, ergonomiczna rączka zapewnia komfort i łatwość pracy. Ten elegancki nóż o szerokim zastosowaniu został stworzony do precyzyjnego siekania i krojenia niemal każdego rodzaju żywności: od mięsa i ryb po owoce, warzywa i sery. Jego ryflowane ostrze minimalizuje przywieranie żywności do powierzchni noża. Rekomendowany zarówno do użytku domowego, jak i profesjonalnego.
Główne cechy
- Wielofunkcyjny, w sam raz do siekania, plastrowania oraz krojenia w kostkę
- Kuty nóż Santoku z ryflowanym ostrzem.
- Doskonale wyważona konstrukcja i elegancka drewniana rękojeść
Wymiary
Wysokość | 25 mm |
---|---|
Waga netto | 270 g |
Szczegóły
Właściwości ostrza | kuty |
---|---|
Długość ostrza | 17 cm |
Materiał rękojeści | drzewo różane |
Rodzaj ostrza | ryflowane ostrze |
Nadaje się do mycia w zmywarce | Nie |
Polecamy
Kuty nóż szefa kuchni Victorinox 7.7403.25
690,00
PLN
Nóż do mięsa Victorinox Fibrox 5.2003.12
99,00
PLN