Wczytuję dane...
Model: NM180SA
Kod producenta: NM180SA
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 2 dni
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: Nagomi

Nagomi Maru Nóż kuchenny Santoku 18 cm

Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Cienka, szeroka klinga pozwala ciąć produkty o większych gabarytach, jak kapusta czy sałata, a następnie szybko je przenieść do salaterki czy na patelnię. Nóż Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.

Dane techniczne:

Ostrze - stal wysokowęglowa 440

Twardość - 58 HRC +/- 1

Długość całkowita - 31,5 cm

Długość ostrza - 18 cm

Szerokość klingi - 4,7 cm

Grubość klingi - ok. 2,4 mm

Waga - ok. 155 g

Noże kuchenne z serii Nagomi Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, łącząc tradycję z awangardą w mistrzowski sposób. Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej 440A,zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze -170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Gładkie i niezwykle wygodne w użyciu rękojeści to efekt żmudnej, czasochłonnej pracy, podczas której szereg czynności wykonuje się ręcznie.

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1:58
Klinga nierdzewna:Tak
Sposób ostrzenia:Dwustronny Symetryczny
Stal wielowarstwowa:Nie
Materiał rękojeści:Klasyczna nitowana
Rodzaj noża:Nóż kuchenny
Długość ostrza:18 cm
Typ ostrza:Santoku
Stal:Molibdenowo-wanadowa