Wczytuję dane...
Model: 804-196
Kod producenta: 804-196
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 1 dni
EAN: 4956617804196
Wysyłka od: 10.90 PLN
Producent: Satake Cutlery

Satake S/D Nóż kuchenny Deba 12 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Dane techniczne:

Ostrze - stal 420J2

Twardość - 56 HRC +/- 1

Długość całkowita - 27 cm

Długość ostrza - 12 cm

Szerokość klingi - 4,5 cm

Grubość klingi - ok. 3,6 mm

Waga - ok. 115 g

Kategoria noży Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych.

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1:56
Klinga nierdzewna:Tak
Sposób ostrzenia:Jednostronny praworęczny
Stal wielowarstwowa:Nie
Materiał rękojeści:Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża:Nóż do Sushi, Nóż kuchenny
Długość ostrza:12 cm
Typ ostrza:Deba
Stal:420J2