Wczytuję dane...
Model: 804-028
Kod producenta: 804-028
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 1 dni
EAN: 4956617804028
Wysyłka od: 12.90 PLN
Producent: Satake Cutlery

Profesjonalny japoński nóż Deba Satake Yoshimitsu 15,5 cm.

Noże kuchenne sprawdzają się jako doskonałe prezenty dla firm.

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Profesjonalny japoński nóż Deba Satake Yoshimitsu 15,5 cm.

Ostrze: stal 1 warstwowa rdzeń SK-5

Twardość: 62 HRC

Długość całkowita: 29 cm

Długość ostrza: 15,5 cm

Szerokość Klingi: 4,6 cm

Grubość klingi: ok. 4,1 mm

Waga: ok. 165 g

Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.