Kuty nóż szefa kuchni Victorinox 7.7403.25
690,00
PLN
Specjalistyczny nóż kuchenny, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry, włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź noża do wykrawania pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części.
Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 36,2 cm
Długość ostrza - 15 cm
Szerokość klingi - 4,9 cm
Grubość klingi - ok. 2,2 mm
Waga - ok. 240 g
Twardość HRC +/- 1: | 60 |
Klinga nierdzewna: | Tak |
Sposób ostrzenia: | Dwustronny Symetryczny |
Stal wielowarstwowa: | Tak, 2-9 warstw |
Materiał rękojeści: | Klasyczna nitowana |
Rodzaj noża: | Nóż kuchenny |
Długość ostrza: | 15 cm |
Typ ostrza: | do wykrawania |
Stal: | VG-10 |