Wczytuję dane...
Model: 1801195
Kod producenta: 1801195
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 2 dni
EAN: 4943691801197
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: Bunmei

Bunmei Nóż kuchenny Deba 19,5 cm

Deba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)

Twardość ostrza – 56-57 HRC

Długość całkowita – 35,5 cm

Długość ostrza – 19,5 cm

Szerokość ostrza – 5,7 cm

Grubość klingi – 4,7 mm

Waga – ok. 317 g

Rękojeść – Drewno magnoliowe

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1:56, 57
Klinga nierdzewna:Tak
Sposób ostrzenia:Jednostronny praworęczny
Stal wielowarstwowa:Nie
Materiał rękojeści:Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża:Nóż kuchenny
Długość ostrza:19 cm
Typ ostrza:Deba
Stal:Molibdenowo-wanadowa