Wczytuję dane...
Model: 1804270
Kod producenta: 1804270
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 1 dni
EAN: 4943691804273
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: Bunmei

Bunmei Nóż kuchenny Yanagi Sashimi 27cm 

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Dane techniczne:

Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)

Twardość ostrza – 56-57 HRC

Rękojeść – Drewno magnoliowe

Waga – ok. 152 g

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1:56, 57
Klinga nierdzewna:Tak
Sposób ostrzenia:Jednostronny praworęczny
Stal wielowarstwowa:Nie
Materiał rękojeści:Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża:Nóż do Sushi, Nóż kuchenny
Długość ostrza:27 cm
Typ ostrza:Yanagi Sashimi
Stal:Molibdenowo-wanadowa