Wąska, elastyczna szpatuła kątowa przeznaczona do dekorowania, przekładania i smarowania różnego rodzaju wypieków. Idealnie wygładza lukier, krem, czekoladę czy masę cukrową na babeczkach i tortach. Końcówka jest cienka i lekko zaostrzona,więc łatwo ją wsunąć pod najdelikatniejsze elementy dekoracji i w całości je przenieść. Została wyprofilowana w taki sposób, żeby kucharz nie dotykał palcami ciast ani blatu. Fakturowana rękojeść nie wyślizguje się z rąk.
Dane techniczne:
Materiał – Najwyższej jakości stal nierdzewna w wykończeniu satynowym
Długość ostrza – 15cm
Szerokość ostrza - 2,5 cm
Długość całkowita - 28 cm
Noże Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.