Chiński tasak to nóż, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Nóż ten posiada solidną i raczej cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Chiński tasak to szeroki, ostry nóż oraz doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Typ stali: | 420J2 |
HRC: | 49 ±1 |
Materiał rękojeści: | drewno różane |
Sposób ostrzenia: | dwustronny |
Wymiary: | |
Długość całkowita (A): | 284 mm |
Długość ostrza (B): | 175 mm |
Szerokość (C): | 83 mm |
Grubość (D): | 2.0 mm |
Waga: | 290 g |
Polecamy