O linii CRAFTER
Linia CRAFTER to przykład bezkompromisowego podejścia do sztuki tworzenia noży, stojącego w świadomej opozycji do masowej produkcji narzędzi niskiej jakości, których żywot jest bardzo krótki. Staranny dobór surowców dębu, mosiądzu i wysokiej jakości stali nierdzewnej połączonych wiedzą, doświadczeniem, sztuką doskonaloną od ponad 200 lat jest gwarancją stworzenia noża o znakomitych właściwościach użytkowych oraz szlachetnym wyglądzie.
Takie są właśnie noże CRAFTER.
Cechy produktu
- kuty z jednego kawalka stali nierdzewnej
- wykończony przez ręczne polerowanie
- rękojeść łączona tradycyjneymi nitami mosiężnymi
- uchwyt wykonany z wędzonego dębu
- pełna broda
- Wyprodukowano w Solingen w Niemczech
Jak dbać o noże WÜSTHOF
Noże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości.
W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć.
Technologicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów.