-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Wusthof
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Nóż Santoku posiada ostrze cieńsze od tradycyjnego noża szefa kuchni, które stopniowo zaokrągla się na końcu tworząc prostszą krawędź. Dzięki wgłębieniom na ostrzu podczas krojenia tworzą się małe kieszonki powietrzne zapobiegające przywieraniu krojonych produktów do noża. Nóż Santoku świetni sprawdzi się podczas krojenia w cienkie plasterki mięsa i ryb.
O linii CRAFTER
Linia CRAFTER to przykład bezkompromisowego podejścia do sztuki tworzenia noży, stojącego w świadomej opozycji do masowej produkcji narzędzi niskiej jakości, których żywot jest bardzo krótki. Staranny dobór surowców dębu, mosiądzu i wysokiej jakości stali nierdzewnej połączonych wiedzą, doświadczeniem, sztuką doskonaloną od ponad 200 lat jest gwarancją stworzenia noża o znakomitych właściwościach użytkowych oraz szlachetnym wyglądzie.
Takie są właśnie noże CRAFTER.
Cechy produktu
- kuty z jednego kawalka stali nierdzewnej
- wykończony przez ręczne polerowanie
- rękojeść łączona tradycyjneymi nitami mosiężnymi
- uchwyt wykonany z wędzonego dębu
- pełna broda
- Wyprodukowano w Solingen w Niemczech
Jak dbać o noże WÜSTHOF
Noże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości.
W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć.
Technologicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów.
Dane techniczne:
Kod produktu | W-1010831317 |
Przeznaczenie | Santoku |
Długość (cm) | 17 |
Linia | Crafter |
Marka | Wusthof |