Załączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
Produkty firmyWusthofto synonimjakości i niemieckiej precyzji. Od 1814 w niemieckiej fabryceSolingenprodukowane sątechnologicznie zaawansowanenarzędzia. Wytworzone z jednego kawałka wysokowęglowej stali, dodatkowo wzmacniane molibdenem i wanadem aby noże łatwo się ostrzyły i długo pozostawały ostre.
Wysoka jakość jaką gwarantują nam producenci noży znanych marek to nie wszystko. Aby zachować funkcjonalność, ostrość i precyzję należy odpowiedniopielęgnować i dbać o ostrze noży.Po wielokrotnym krojeniu na krawędzi noży pojawiają się drobne wyszczerbienia.Stalka wygładzi tę nierówność przywracając pierwotny stan narzędzia.
Zalecenia dotyczące ostrzenia:
- stalkę należy trzymać w lewej ręce, a nóż w prawej (osoby leworęczne odwrotnie).
- ostrze noża powinno być prowadzone pod lekkim naciskiem wzdłuż stalki,
- ruch wykonujemy naprzemiennie strona po stronie zachowując kąt 14-20 st. między ostrzem a stalką,
- należy używać stalki, która jest co najmniej tak długa jak ostrze noża.
Charakterystyka stalki do noży Classic:
- wykonana z staliwysokowęglowej (chromowo-molibdenowo-wanadowej) o twardości58 HRC,