Nóż do mięsa Victorinox Fibrox 5.2003.12
99,00
PLN
Satake Black Nóż Santoku 17cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - tworzywo sztuczne
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - cm
Długość ostrza - 17 cm
Szerokość klingi - cm
Grubość klingi - mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. g